Get Adobe Flash player

"Ne legyen nap alkotó munka nélkül!"

(Orlandus Lassus)

altKézműves klubunk, szöszmötölőnk 2010 őszén született néhány vállalkozó szellemű, ügyeskezű, kreatívkodni vágyó örömére. Azóta minden hónap 3. szombatján jövünk össze délután kettőtől négyig a szeretetotthonban, időnként a gyülekezeti teremben.

Tudjuk, alkotni mindig jó dolog, de közösségben alkotni még jobb!

Sokféle technikát tanultunk meg, próbáltunk ki, melynek eredményeképpen szebbnél szebb munkák születtek kis csoportunkban. Legbüszkébbek a 2011-es karácsonyfára vagyunk, melyre a szalmadíszeket a szalmafonó Tóth Ferencné, Ilonka irányításával készítettük. Ő az alkotója a királyi korona szalmából készült másának is. A Faluházban megtekinthető szalmakoronának különlegessége az is, hogy azon a hímzett párnán van elhelyezve, melyen valódi koronánk „utazott haza” Amerikából.

Nemcsak a magunk örömére alkotunk, hanem megpróbálunk a nevezetesebb gyülekezeti alkalmakon résztvevőknek kisebb ajándékokkal kedveskedni. Például a 300 éves gyülekezeti évfordulóra több száz szárazvirággal díszített könyvjelzőt készítettünk. Az elmúlt években konfirmandusainknak dekupázs technikával  készült keresztet adtunk.

Egyik kedves társunk lányának esküvőjére mézeskalácsszíveket és horgolt virágos, gyöngyös szalvétagyűrűket alkottunk, de az alkalmak során nemezeltünk, kitűzőket készítettünk, hímeztünk, vállkendőt horgoltunk.

Ha te is szeretnéd ezeket kipróbálni, vagy esetleg van új ötleted, téged is szeretettel várunk!