Get Adobe Flash player

Idősek napja a Káldy Zoltán Evangélikus Szeretetotthonban

 Az idősek világnapja: Október 1.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává.Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csak is ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.

 

Mi is minden évben meg ünnepeljük az idősek világnapját. Az idén október 2-án meglepetés előadással köszöntöttük a lakóinkat.

A Fedák Sári Színház két előadó művésze Sárkány Krisztián és Pyka Alexandra volt a vendégünk, egy órás operett műsort adtak a lakók nagy örömére. A színvonalas és jó hangulatú előadás elfeledtette velük, erre a röpke időre, hogy már az idő eltelt felettük, most újra visszatértek azokba az időkbe mikor ők is fiatalok voltak és azokat a dalokat énekelték akkor, amit most újra hallottak a művészek előadásában.

Jó volt látni milyen boldogok és mosolygósak voltak az előadás alatt, együtt énekeltek a művészekkel s annyira tetszett, hogy még ráadást is kértek.

 

Október 7-én Idősek napját ünnepeltük az Alberti Evangélikus templomban.

Ebből az alkalomból az otthon lakói szeretettel köszöntötték az alberti gyülekezet jenlévő tagjait. Nagy örömmel készülődtünk erre az alkalomra, kicsit izgulva, de annál nagyobb szeretettel olvasták fel az általuk választott verseket. Köszönjük a lehetőséget

 

A versmondóinknak köszönjük a részvételt.

Káldy Zoltán Szeretetotthon Mentálhigiénés csoportja.